Werkzaamheden Dreischor Gemaal

Dit bericht is geplaatst op 20 juli 2017
Werkzaamheden Dreischor Gemaal

Duiken bij Dreischor Gemaal wordt vanmorgen afgeraden. Er vinden werkzaamheden plaats aan het gemaal, waardoor het beter is om uit te wijken naar bijvoorbeeld Dreischor Frans Kokrif. Het gaat om onderhoudswerkzaamheden die onderwater door duikers van Rijkswaterstaat worden uitgevoerd. De verrichtingen zijn vanmorgen om 8:00 uur gestart en worden naar verwachting nog voor de middag afgerond. Foto: Raymond Wennekes.

Duiken Dreischor Gemaal

De werkzaamheden zijn niet bekend gemaakt. Daardoor zorgde het werkschip voor de nodige consternatie bij duikers. Sportduiker, Raymond Wennekes, stond een kwartier nadat de werkzaamheden startten aan de kant. "We wilden net het water in gaan toen het werkschip ineens arriveerde en aanmeerde aan het gemaal. Daarna zagen we enkele grote palen zo het water in glijden. We schrokken ons rot en zijn maar even niet bij het gemaal gaan duiken."

Periodiek onderhoud

Pieter Meeuwsen van het Waterschap Scheldestromen: "De situatie leek gevaarlijker dan het is. Wat we aan het doen zijn, is onderhoud aan de wachtklep van het gemaal. Daarvoor zijn 3 duikers op het schip aanwezig, waarvan er eentje te water is. De wachtklep zit aan het eind van de persleiding en zorgt dat er geen water terugstroomt als er gespuid wordt. Het is een grote houten klep, die dus constant open en dicht gaat, en waarvan de scharnierpunten vervangen worden. Vanmiddag zijn we daar waarschijnlijk klaar."

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht