NOB werkt gestaag aan het nieuwe Grevelingen

Dit bericht is geplaatst op 12 juni 2017
NOB werkt gestaag aan het nieuwe Grevelingen

13-06-2017. In 2018 gaan de sluizen van de Haringvlietdam op een kier. Op dat moment stroomt er weer zout water het Haringvliet binnen en kan een 'nieuw Grevelingen' ontstaan. De NOB wil deze ontwikkeling de komende vijf jaar monitoren samen met Stichting ANEMOON. Hiervoor worden zogenoemde Haringvliet Duikdagen georganiseerd. Tegelijkertijd wordt gezocht naar de meest interessant duiklocaties.  

Duiken in Haringvliet

Verwacht wordt dat er grote veranderingen zullen plaatsvinden in het Haringvliet. Vooral op de scheiding tussen zoet en zout (ongeveer halverwege het Haringvliet) gaan interessante biotopen ontstaan. Voor het monitoren wordt de bestaande methode van Stichting ANEMOON gebruikt, waarbij deelnemers waarnemingen op een formulier noteren. Wil je een keer mee met zo'n Haringvliet Duikdag? Je kunt je opgeven via Facebook. De volgende vindt plaats op 25 juni 2017. 

Nieuwe duikstekken in Haringvliet

De NOB ziet in een zouter Haringvliet ook toekomst voor de ontwikkeling van nieuwe duikplaatsen. “Het Haringvliet is de achtertuin van Rotterdam en wordt nu nog voorbij gereden op weg naar Zeeland,” aldus Bert Vos, bestuurslid van de NOB. “Met een verwachte toename aan flora en fauna wordt dit water interessant voor sportduikers. De NOB zal zich dan ook inzetten voor voorzieningen aan de waterkant. Meer weten over het Haringvliet? RTV Rijnmond maakte onlangs een prachtige reportage met mooie onderwaterbeelden. Bekijk uitzending RTV Rijnmond.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner,
elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht