Lionfish slaat hard terug. Basterd....!

Dit bericht is geplaatst op 5 juni 2017
Lionfish slaat hard terug. Basterd....!

05-06-2017. De Lionfish heeft zijn jachtgebied uitgebreid naar de diepere delen van het koraal. Daar lopen nu zelfs nog onbekende vissoorten gevaaar. Dit is vastgesteld door onderzoekers van de University of Washington en het Smithsonian Instituut. Daarmee slaat de Lionfish hard terug in de strijd die door wetenschappers en duikers tegen hem gevoerd wordt. Is de Lionfish Robot Zapper het antwoord? Bekijk de film:

Lionfish laat zich niet uitroeien

Wetenschappers ontdekten dat de Lionfish goed in de diepere waterlagen gedijt en zich daar tegoed doet aan onbekende vissoorten, zoals de ember goby. Op filmbeelden is te zien hoe de Lionfish deze soort in het nauw drijft en aanvalt. De prooivissen kennen de technieken van de Lionfish niet en zijn kansloos. Het gevaar dreigt dat de Lionfish nog verder afdaalt tot 250 meter en daar soorten gaat uitroeien die nog niet door de wetenschap ontdekt zijn. Kortom, de Lionfish laat zich niet zomaar uitroeien.

Strijd tegen de Lionfish

In de strijd tegen de Lionfish is van alles bedacht. De Lionfish is op de menukaart beland en er zijn grootschalige projecten opgezet, waarbij sportduikers de dieren afschieten. Dit leidde tot een afname van de aantallen, althans op duikstekken zoals Thousend Steps, Webers Joy of Oil Slick Leap. Het laatste nieuwe wapen is een volautomatische onderwaterval. Of de strijd naar diepere waterlagen verlegd kan worden, is nog onbekend. Als de Lionfish de strijd in de diepte wint, kan dit een bedreiging vormen voor het ecologisch evenwicht. De Lionfish hoort in de Indische Oceaan thuis, maar is via aquaria onder meer in Caribische Zee terecht gekomen.   

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner,
elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER.

 

 

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht