Nieuw wrak voor Engelgaarde Ruinerwold

Dit bericht is geplaatst op 25 mei 2017
Nieuw wrak voor Engelgaarde Ruinerwold

26-05-2017. Op zaterdag 13 mei 2017 is een wrak afgezonken in Engelgaarde in Ruinerwold. Het betreft een oude kimkiel zeilboot. Een kimkieler is speciaal gemaakt om bij droogvallen rechtop te blijven staan en staat daardoor ook onderwater stabiel. De boot ligt op 6 meter diepte, de Duikersgids kaart wordt nog aangepast. Ga je duiken in Ruinerwold? Log een bericht als je het wrak gezien hebt!  Foto: Wim-Frank Kolk. 

Duiken Engelgaarde Ruinerwold 

De boot is aangeschaft en afgezonken door de Noord Nederlandse Duik Federatie (NNDF). Het wrak is door de vorige eigenaar van Makkum naar Ruinerwold gebracht, waar hij gestript is om milieuschade te voorkomen. Voor het afzinken werd een korte doopceremonie gehouden met een toespraak van NNDF-voorzitter, André Bandell. Hierna werd de boot door een kraan in het water gehesen. Om exact 12.00 uur kon het afzinken beginnen. Dit duurde 12 minuten, zodat de boot precies om 12.12 uur op zijn beoogde plek werd afgezonken. 

Vernoemd naar Rint Massier

De boot krijgt als naam duikobject Rint, verwijzend naar Rint Massier. Rint Massier wist als lid van de NNDF te voorkomen dat de duipkplas Engelgaarde werd opgenomen als buffer bij overstromingen in de waterbering Engelgaarde. Rint zag in dat dit bij een fikse overstroming het zicht in Ruinerwold voor lange tijd buitengewoon zou verslechteren. Daarmee is Ruinerwold behouden als duikplaats met relatief goed zicht en met nu een mooi tweede duikwrakje.

Duikersgids Compleet: Elk jaar een Duikersgids, Groot Online Duikkaartenarchief,
3D Wrakanimaties, Getijdenplanner en meer. ABONNEER JE HIER.

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht