Expo over onderwaternatuur Zegerplas

Dit bericht is geplaatst op 18 mei 2017
Expo over onderwaternatuur Zegerplas

18-05-2017. Op zaterdag 20 mei wordt een expo gehouden over de onderwaterwereld van de Zegerplas in Alphen aan den Rijn. Er wordt informatie verstrekt en er zijn er filmpjes en foto’s te zien. Ook kom je alles te weten over het onderwaternatuurpark Zegersloot dat wordt aangelegd door de Alphense duikvereniging Atlantis. De expo wordt gehouden van 14.00 uur tot 17.00 uur in het bezoekerscentrum De Veenweiden. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Duiken Zegerplas 

Een expo over de Zegerplas? Jazeker, er valt over de Zegerplas meer dan voldoende te vertellen. Er leven enkele bijzondere soorten, zoals de wolhandkrab en de langneussteurgarnaal. Daarnaast zijn in de Zegerplas twee oude scheepswrakken afgezonken. Later dit jaar volgen een groot aantal betonnen rioolputten en een groot rif van palen. Al deze ‘kunstriffen’ trekken allerlei dieren en planten aan. Daarnaast zijn zes meetstations geplaatst om het zicht, de waterkwaliteit en biodiversiteit in kaart te brengen. 

Onderwaternatuurpark Zegersloot

In 2014 zette de Alphense duikvereniging Atlantis de eerste stappen om tot het onderwaternatuurpark Zegersloot te komen. Het doel van dit park is de plas nog aantrekkelijker te maken voor duikers en de onderwaternatuur te bevorderen. De kick-off vond plaats op 21 mei 2016 met het afzinken de zeilvlet 'Gatenkaas', later gevolgd door het wrak van de Regina Maris. Je vindt het nieuwe onderwaternatuurpark Zegersloot uiteraard terug in Duikersgids 14 (januari 2018), compleet met alle informatie, foto's en duikkaartje.  

30-01-2017. Zeilboot afgezonken in Zegerplas 
24-01-2017. Onderwaterpark in aanleg in Zegerplas

Nieuw ontdekte duikplaatsen, honderden duikkaarten, ​3D duikwrakken,
Getijdenplanner en veel meer: ABONNEER JE HIER 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht