Grot- en wrakduiken in 't Twiske

Dit bericht is geplaatst op 22 april 2017
Grot- en wrakduiken in 't Twiske

28-04-2017. Op 6 mei 2017 wordt in 't Twiske een grote container afgezonken die dienst moet doen als oefenobject voor grotduiken, wrakduiken en onderwaterdrones. De container is 12,20 meter lang, 10 meter breed en 2,50 hoog. Er komen diverse schotten en lijnen in en negen openingen. Het object maakt onderdeel uit van het archeologisch onderwaterpark dat momenteel in 't Twiske gebouwd wordt door duikschool Pottidiving van Marco Pot. 

Duiken Twiske

Het onderwaterpark in 't Twiske is een prijswinnend project van de Holland Call 2015, dat is ingediend door Marco Pot's Pottidiving. Er komen in het park verschillende themagebieden met objecten die symbool staan voor onder meer de IJstijd, de VOC en de Tweede Wereldoorlog. "De containers vertegenwoordigen de moderne handel," aldus Marco, "en gaan dienst doen als een mooi oefenobject." Om de veiligheid te waarborgen komen in de container meerdere waarschuwingsborden. Ook worden alle beveiligingslijnen en bevestigingshaken wekelijks gecontroleerd. "Daarnaast gaan we vrijwillige 'parkrangers' aanstellen om een oogje in het zeil te houden."

Opening onderwaterpark Twiske

Deze week wordt de container geprepareerd om afgezonken te worden. Alle voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang. De opening van het park zelf laat nog even op zich wachten. Een aantal themazones moet nog gebouwd worden. "Ik heb nog tien grote ankers, honderd meter dikke kabels, vijf zeemijnen, een walvisskelet en vijf scheepswrakken nodig," aldus Marco. Kosten zijn aan het gebruik van het park niet verbonden. Marco rekent wel op sponsors die hun naam aan het park willen verbinden. in 't Twiske liggen ook de duikplaatsen Twiske Paviljoen en Twiske Wezenlandstrand.  

09-01-2017. Twiske krijgt onderwater themapark. Jouw hulp is welkom!

Nieuw ontdekte duikplaatsen, honderden duikkaarten, ​3D duikwrakken,
Getijdenplanner en veel meer:
ABONNEER JE HIER

 

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht