Sepiastokken in de Bergse Diepsluis

Dit bericht is geplaatst op 21 april 2017
Sepiastokken in de Bergse Diepsluis

21-04-2016. Nog even en de eerste twee gesignaleerde sepia's worden gevolgd door een grote invasie opvolgers. Inmiddels zijn op de vertrouwde locaties zoals de Zeelandbrug en Zoetersbout sepiastokken aangebracht. Op sommige locaties vertrouwen de duikers erop dat de stokken van vorig jaar nog voldoen. Dat is niet altijd het geval, zo bleek bij de Bergse Diepsluis. Foto: John Landa.

Duiken Bergse Diepsluis

"Na een grondige inspectie van de sepiarekjes die we voorgaande jaren hadden geplaatst, bleek dat veel rekjes kapot, verplaatst of helemaal verdwenen waren," aldus Lia van der Laan. "Nu de watertemperatuur de 12 graden bereikt, komen de sepias ook weer richting de Bergse Diepsluis. Er was al een enkeling gespot bij de Zeelandbrug (de allereerste) en bij Sint-Annaland. En dus was er haast geboden. We prikten een datum waarop John Landa de stokken konden gaan plaatsen." 

Sepiastokken langs duikroute

Dan is het tijd om plannen te maken. "Op donderdagavond 20 april ging het gebeuren," vervolgt Lia. "Dit keer werden we geassisteed door Marco Pfister, Wendy Krinkels en Marc van de Cruijsen. We bespreken het plan en gaan te water. De stokken worden net als vorig jaar langs de duikroute richting de hangcultuur geplaatst zodat iedereen straks het schouwspel van de sepias kan meemaken. Natuurlijk hoopten we tijdens de werkzaamheden een sepia te spotten, maar zoveel geluk hadden we niet." Hulde aan alle duikers die sepiastokken plaatsen. Het is veel werk maar van bijzonder belang voor de natuur en het duikplezier. 

Nieuw ontdekte stekken, honderden duikkaarten, 3D duikwrakken,
getijdenplanner en veel meer: ABONNEER JE HIER

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht