Chinese toerist verstopt krab in hotelkluisje

Dit bericht is geplaatst op 22 maart 2017
Chinese toerist verstopt krab in hotelkluisje

22-03-2017. In een vakantieresort op het North Ari-Atoll in de Malediven is een levende krab gevonden in het hotelkluisje van een Chinese hotelgast. Na ondervraging vertelde de gast het dier daar tijdelijk opgeborgen te hebben. De man kreeg een boete van 300 dollar. Chinese vakantiegangers staan in de Malediven bekend om het meenemen van krabben voor consumptie. Hierop zijn strenge regels en boetes ingesteld die geregeld overtreden worden.  

Vreemde geluiden uit de kluis

De krab werd ontdekt toen een hotelmedewerker vreemde geluiden uit het kluisje hoorde komen tijdens onderhoudswerkzaamheden in de hotelkamer. Verbaasd belde hij een leidinggevende die meteen polshoogte kwam nemen. Ook deze hoorde vreemde geluiden, alsof er aan de binnenkant van het kluisdeurtje werd getikt. Beiden wachtten op de terugkeer van de hotelgast, waarop zij hem vroegen de kluis te openen. Na enig aarzelen werd het kluisje geopend, waarop de krab uit zijn benarde behuizing ontsnapte en onder het bed verdween. De drie mannen kijken elkaar enkele seconden sprakeloos aan, waarna haastig ramen en deuren worden gesloten.

Duiken op de Malediven

Met de krab op de vlucht begint nu een ridicule ondervraging. Als hem de vraag waarom gesteld waarom hij een krab in zijn kluisje bewaarde, antwoordt de Chinees dat hij eerst de badkuip had geprobeerd. Toen dit geen goede oplossing bleek, was hij overgestapt op de kluis. Voorts vertelde hij een kleine 'rice cooker' uit China te hebben meegenomen zelf gevangen krabben te kunnen koken. Tot slot werd de jacht op de krab ingezet, waarna de man met een flinke boete werd berispt. In de Malediven gelden strenge regels voor het staan op het koraal of het vangen van krabben. Toch komt het nog geregeld voor dat er 's nachts door toeristen op krabben wordt gejaagd. Bekende duikstekken op Ari-Atoll zijn: Lucky Rock, Kudu Giri, Kandu Tila en Bathala Tila.

 

 

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht